top of page

BEDNEST • IK GA JE MISSEN AAN M'N ZIJDE

Genieten, lachen, soms huilen, voeden en samen slapen. Dat is liefde. Helaas is het moment ook daar om (bijna) afscheid te moeten gaan nemen van ons Bednest. Wat was het fijn om Loua iedere nacht dicht bij ons te hebben liggen. Evenals het wakker worden van haar gebrabbel, meest schattige schaterlachje en soms ook ontroostbare huiltje.


Laten we nog een paar nachtjes samen slapen lieve Lou.. Gewoon omdat ik je nog niet loslaten kan. Lekker dicht bij papa en mama met je handje in m’n nek en je neusje tegen m’n wang. Het fijnste gevoel dat is er.


Loua heeft ruim 7 maanden lang heel dicht bij ons geslapen in haar @bednestofficial . Wat was dit een fijne start van ons 'nieuwe' leven als gezin! Een Bednest is, als je het mij vraagt, dan ook echt een musthave voor aanstaande ouders.


Zeven maanden klinkt in jullie oren misschien erg lang, maar ik heb dit als een héle bijzonder periode mogen ervaren. Op een gegeven moment weet en voel jij als moeder zijnde ook, dat de mini er aan toe is om op haar of zijn eigen kamer te gaan slapen. Hierdoor is het 'afscheid' nemen (want ja, zo voelde het) ietsje minder zwaar. Maar dat neemt niet weg, dat ik die eerste nacht geen traantje heb moeten laten.. Ik vond het verschrikkelijk!29 mei heb ik Loua Mae op de wereld mogen zetten. Ze had twee nachtjes nodig om aan ons te wennen en heeft die dus ook doorgebracht op m'n borst. Intens en bijzonder. Maar vanaf nacht nummer drie besloot mevrouw door te slapen. Super fijn voor ons, maar toch heb ik die nachten in de eerste weken gemist. Dat waren onze stiekeme uurtjes samen, in de stilte en het donker. Maar dat neemt niet weg dat wij door de goede nachtrust, een stuk relaxter de dagen leven.


Ik ben ervan overtuigd dat het Bednest in dit stukje een héle belangrijke rol heeft gespeeld. Want doordat wij de nachten zo dicht bij elkaar hebben doorgebracht, heeft zij een fijn slaappatroon kunnen creëren.


Ze hoort onze ademhaling en voelt de aanwezigheid. Schrikt Loua wakker en is ze even onrustig? Niks aan de hand. Ik klap een zijkant open van het Bednest, leg m'n vinger in haar handje of geef een aai over haar wangetje en alles is weer goed.Een vrijstaand wiegje, cosleeper, mozesbasket en reiswieg in één. Maak kennis met Bednest.
Cosleeping is héél belangrijk voor de ontwikkeling van pasgeboren baby'tjes. Hier is veel onderzoek naar gedaan en zelfs Unicef World Health Organization is hier vrij duidelijk over. Ik vond het heerlijk, intiem en fijn. Vooral omdat jij je mini nog moet ontdekken en alles nieuw is. Zo controleerde ik (en ik weet zeker dat ik niet de enige mama ben) ieder uur of dat ze nog wel ademde en warme handjes en voetjes had. Heel fijn als je dat gewoon vanuit bent kunt doen ;)Bijzonder mooi @bednestofficial , ik ga je missen aan mijn zijde. 7 maanden lang heb jij mijn meest kostbare bezit een fijne en veilige nachtrust mogen geven. Nu is de tijd helaas daar om afscheid te moeten gaan nemen en dek ik je voor de laatste keer op.Zelf heb ik de eerste maanden borstvoeding kunnen en mogen geven. En nu is Loua geen nachtbrakertje geweest, maar in de vroege ochtenden was het heerlijk om enkel de zijkant open te moeten maken, Loua vanuit m'n bed te pakken en direct aan de borst te kunnen leggen. Ideaal. Het Bednest is trouwens vanaf twee kanten toegankelijk en één van de zijkanten is verstevigd zodat deze als brug kan dienen tussen het wiegje en jouw bed.


Goed om te weten, is dat de Bednest aan alle type bedden gemonteerd/vastgezet kan worden.Een Bednest zet je binnen 20 seconden in elkaar en hier heb je dus geen gereedschap voor nodig. Super handig. Vooral als je besluit, net als ons, om met een Newborn op vakantie te gaan. Want een Bednest is zo opgezet, ingeklapt en meegenomen.

Wij hebben onze eerste gezinsvakantie doorgebracht in eigen land. Loua was nog maar zes weekjes toen wij besloten er even tussenuit te gaan. Wij hebben een week doorgebracht in een Tiny Huisje op de Veluwe. Even ontsnappen aan die dagelijkse sleur en onaangekondigde bezoekjes.


Dan denk je, 'oh lekker! Even weg met de baby'. Maar dan ga je ineens beseffen wat je van spullen allemaal wel niet nodig hebt. Oh my, even een paar dagen me de mini weg. Lijkt wel een volksverhuizing. Zo'n huisje is natuurlijk alles behalve babyproof. Een babybadje en box waren geen onderdeel van het interieur. De oplossing was al snel gevonden want wij besloten gewoon ons Bednest mee te nemen. Dit is een tip die ik alle ouders mee geef! Het Bednest functioneerde als bedje in de slaapkamer, maar ook als box in de woonkamer. Zo handig en mobiel! En voor Loua is het toch een fijn en geborgen plekje geweest op deze vakantie.Het Bednest is erg compact en heeft zowel als bedje en 'box' gefunctioneerd op onze vakantie. Super fijn voor ons en voor Loua.


De zijkanten van het Bednest zijn transparant. Zo kunnen jullie elkaar ten alle tijden zien. Ook is het heerlijk in de warme zomermaanden, want de zijkanten zorgen voor voldoende ventilatie.Het Bednest kun je in verschillende hellingshoeken zetten. Wanneer je mini verkouden is of regelmatig wat melk teruggeeft, is dit héél fijn! Loua had in haar eerste weken best last van reflux, dus het Bednest heeft in die periode een beetje schuin gestaan. Dit is zo fijn voor haar geweest. Hierdoor heeft Loua in die periode toch een goede nachtrust gehad.


Mocht je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal overtuigd zijn (wat ik me niet kan voorstellen), heb ik hieronder de voordelen nog even voor jullie opgesomd:


 • Veilige manier om samen te slapen

 • Het Bednest kun je een beetje schuin zetten (ideaal voor als ze verkouden zijn of veel teruggeven)

 • Vanaf twee kanten te openen

 • Te bevestigen aan ieder type bed of boxspring

 • Veilige brug tussen ouderlijk bed en de Bednest

 • Transparante zijkanten

 • Makkelijk te verplaatsen, mee te nemen of in te klappen/opzetten

 • Geen gereedschap nodig

 • Het Bednest staat binnen 20 seconden

 • Goed voor het ontwikkelen van een slaappatroon

 • En last but not least: Uitgeruste papa's en mama's

Loua heeft dus zeven maanden bij ons op de kamer in haar Bednest geslapen. Sommige mensen vinden dit (te) lang en andere zeggen weer dat de mini al jaren bij ze op de kamer ligt. Er is geen goed en geen fout en je moet ten alle tijde doen waar jij je goed bij voelt. Bij ons was de tijd, met zeven maanden dus, daar om afscheid te nemen van het Bednest. En wat heb ik gehuild die eerste nacht. Zo raar om Loua dan ineens niet naast je te hebben liggen. . Verschrikkelijk vond ik het, maar het was goed zo. Loua sliep direct door in haar nieuwe kamertje en in de ochtenden wordt ik nu gewoon wakker van haar geklets, want gelukkig is haar kamertje naast die van ons.


Bednest, bedankt dat jij mijn mini zulke fijne en veilige nachten hebt bezorgt en ga maar snel opweg naar een nieuwe mama to be. Want dit Bednest is gehuurd! Mocht je hier meer over willen weten of lezen, klik dan hier. Scheelt trouwens behoorlijk in de kosten en het is goed voor onze wereld en het milieu.

Hoelang heeft jullie mini in een co-sleeper geslapen?


Comentários


bottom of page