top of page

WIJ HEBBEN ONS DROOMHUIS GEKOCHT!


Oh my, it's official! We hebben ons droomhuis gekocht in het mooiste en oudste vestingstadje van Nederland, Geertruidenberg. Wat een héérlijke plek om straks eigen te gaan maken en Loua te gaan zien opgroeien.

Onze huizenjacht heeft niet heel erg lang geduurd. Gelukkig maar, want in deze tijden is het kopen van een huis niet altijd even leuk. Het aanbod is zo beperkt. Maar het geluk stond aan onze zijde en dit huis is vast en zeker voorbestemd. Want voordat dit prachtige stulpje op de markt kwam, hebben wij al de mogelijkheid mogen krijgen om het te kopen. Hier hebben we niet héél erg lang over na gedacht, want ja... Als wij ons droomhuis moeten omschrijven, is this it! Benieuwd en zin in een sneak peek? Lees dan snel verder.

De woning is voorzien van een gietvloer, LOVE IT! Alle muren zijn ook lekker clean/wit en de plinten mega hoog. Ook zitten er van die mooie ornamenten in het plafond.. *zucht*. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de glas in lood deuren, gashaard en tegeltjes in de gang.

De raampartijen zijn enorm en er hangen al hele mooie, witte jaloezieën voor het raam. Die blijven trouwens hangen. De leefruimte is zo licht en open, waardoor het nog groter oogt en aanvoelt. Ik kan als interieurliefhebber niet wachten om aan de slag te gaan en deze ruimte eigen te gaan maken! Want zeg nu eerlijk, een beter excuus voor een nieuw interieur bestaat niet.

De trap is prachtig aangekleed. De loper vind ik echt een eyecatcher in deze ruimte en de spijlen in de armleuning maken het af. Oh en dan hebben we het nog niet gehad over de tegeltjes op de vloer en die geweldige schuifdeur naar de woonkamer toe. Ben je al verliefd?

Nou, hier stap je dus binnen. Lekker fris en licht hè?

De keuken en woonkamer worden door de glas in lood deuren van elkaar gescheiden. In de keuken gaan wij een heerlijke plek creëeren met een grote ronde eettafel en open kast. Doordat we een raampartij in de volledige breedte hebben, haal je buiten heel erg gemakkelijk naar binnen. De groene wand in de keuken gaan we betegelen en de afzuigkap verven we zwart. Daarnaast willen we ook de kastjes zwart laten spuiten en een zwart werkblad plaatsen. Oh en de Smeg koelkast blijft staan, YAY! Dit wordt een leuk projectje.

Had ik jullie trouwens al verteld dat wij een badkamer en suite hebben?! Een droom die uitkomt! Ik vind het zo sjiek. De tegels in de badkamer zijn bruin, echt super mooi. Dat warme en sjieke gevoel willen we doortrekken naar de slaapkamer, dit door te gaan werken met donkere kleuren. Donker rood, aubergine, zwart, goud... iets in dit kleurenpalet. Gelukkig kan ik hier nog nachten lang van wakker liggen en hebben wij de tijd, haha :)

Dit is toch heerlijk? En ook in deze kamer valt er zo veel daglicht naar binnen toe.

Dit zijn trouwens een tweetal kinderkamers. Mooi he? heel ruim ook. Loua krijgt de grote kamer. Genoeg ruimte voor haar mooie spulletjes, een groot poppenhuis en al haar poppen.. (ja, madame heeft nu al een uitgebreide collectie. Dit in het mom van 'je kunt het maar hebben'). Ik vind het vooral zelf ook leuk haha. Ik kan niet wachten om in deze kamer aan de slag te gaan.

De rest van het huis blijft nog even een verassing. Zo is er nog een enorme walk in closet, patio tuin en grote zolder. Hierover later meer.

Wat is jullie eerste indruk van het huis? Ik ben benieuwd. Laat je het weten?

Comments


bottom of page