top of page

PUCKABABY • SLAAPPLEZIER VOOR JE BABY


PUCKABABY • Loua sliep haar eerste nachtjes heel erg onrustig. Ze was erg bewegelijk en schrok daarom regelmatig wakker. Super schattig om te zien maar niet fijn voor haar, het meisje. Inbakeren vond ik er altijd zo zielig uitzien en stiekem ook een beetje eng. Zo strak en benauwend. Maar de slaapzakjes van @puckababy zijn dé oplossing! Een fijn coconnetje, met een beetje bewegingsruimte. Ze slaan zichzelf niet wakker, (slapen dus langer door) en het is ook nog eens super veilig! Ik raad het oprecht iedere ouder aan. Loua krijgt de komende jaren niet anders meer. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder. 

Loua was nog geen week in ons leven en m'n eerste hartverzakking was al een feit. Gelukkig ligt ze naast ons in haar bednest, een Co-sleeper met transparante zijkanten. Op een ochtend schrok ik wakker en keek ik naast me. Daar lag Loua, helemaal verdwenen onder haar lakentje. Hoe kon dit nu gebeuren? Ik had haar nog zo strak ingestopt. Met haar wilde armpjes en beentjes heeft ze het toch voor elkaar gekregen, de dame. Ik ben die ochtend direct een Puckababy slaapzakje gaan bestellen, thank god. 

"Ik was al bekend met Puckababy door de vele en vooral ook positieve verhalen van vrienden om me heen en ging er nu zelf aan geloven. Veilig, mooi en erg fijn voor de mini's. Ik kan er nu over meepraten en deel graag m'n ervaring met jullie". 

Puckababy is opgericht in 2007 en hebben al een hele hoop baby'tjes en hun ouders een groot plezier gedaan. Puckababy bied een luisterend oor, geeft advies en kijkt samen met de ouders mee of dat hun slaapzakjes de oplossing zijn voor slaapproblemen bij baby's. 

SLAPEN

Goed en veilig slapen is voor ieder baby'tje ontzettend belangrijk. De hersentjes zijn in hun slaap namelijk druk bezig met het verwerken van alle prikkels, daarom slapen ze zo ontzettend veel. En omdat ze zo veel slapen, wil jij als moeder zijnde dat dit zo fijn en veilig mogelijk gebeurd. Logish natuurlijk. Puckababy is er voor jou en je kleintje. Luxe slaapzakjes (met awesome designs), mogelijkheid tot inbakeren op een veilige manier en het gehele jaar door te gebruiken. Loua is begonnen met de 'Puckababy Piep' van Tencel. De Piep is een heel klein, lief en mooi slaapzakje, speciaal voor de newborns (te gebruiken van 0-3 maanden). Deze heeft  een buikband, een soort hesje waar je baby'tje ingelegd wordt. De armpjes liggen hier losjes overheen, maar blijven wel binnen in het slaapzakje. Hierdoor wordt de bewegingsruimte verkleind, waardoor ze rustiger en beter slapen. Ik heb hele fijne ervaringen met dit slaapzakje en Loua slaapt als een roosje! 

ZOMER

Loua is geboren op 29 mei en rond deze periode was het super warm. Ik had geen idee hoe ik haar die eerste weken moest kleden en al helemaal niet hoe ik het beste haar bedje kon opmaken met die warmte. Gelukkig heeft Puckababy hier de oplossing voor, namelijk een slaapzakje van Tencel. Een ideaal slaapzakje voor in de zomer. Het reguleert de warmte, is vocht absorberend en ook nog anti-bacterieel. Een must voor baby'tjes in de hitte en kun je ze bij warm weer toch veilig inbakeren. Ik heb hier heel veel plezier van gehad en heb Loua er zo lang mogelijk in proberen te 'proppen'. Helaas is ze de 'Piep' nu ontgroeid en heeft ze een prachtige 'Mini' van Katoen (voor babytjes van 3-6 maanden). 

INBAKEREN

Even een stukje geschiedenis. Inbakeren is in Nederland jarenlang 'uit' geweest. Het werd ervaren als zielig en gevaarlijk. Maar toch wordt het inbakeren in vele culturen toegepast. Baby'tjes worden strak in doeken gewikkeld, waardoor ze geen ongecontroleerde bewegingen kunnen maken die ze uit hun slaap halen. Het lijfje krijgt hierdoor de rust die het nodig heeft, houdt de baby warm en laat het langer doorslapen. 

 Puckababy kwam met een moderne vertaling van het traditionele inbakeren. Iets wat erg werd gewaardeerd door de samenleving. Daar was ie dan, een heel mooi slaapzakje. Eigenlijk een soort coconnetje dat om de baby heen zit, waar dat ze op een veilige manier ingebakerd zitten en heerlijk in slapen. Bewegingsruimte is hierin beperkt, waardoor de baby'tjes wat langer door kunnen slapen. 

Inbakeren geeft een kindje warmte en geborgenheid. Iets wat de baby'tjes doet denken aan de tijd in mama's buik. Een baby'tje krijgt gedurende de dag ontzettend veel prikkels binnen. Alle indrukken van die dag worden tijdens hun slaapje verwerkt. Dit kan leiden tot Moro-reflexen, ongecontroleerde bewegingen waardoor ze zichzelf onbewust uit hun slaap kunnen slaan. Super zielig. Door het milde alternatief op het strakke inbakeren, is het voor de kindjes dus heel fijn om te slapen in een Puckababy slaapzakje. Ze vinden hierin sneller rust en slapen vervolgens langer en dieper door. 

'' De komende jaren wil ik niks anders meer voor m'n mini".

Loua slaapt nu in de 'Mini', dit is het slaapzakje voor kindjes van 3 tot 6 maanden. Na de 'Piep' waarin de baby'tjes met een buikband ingebakerd zitten, heeft de 'Mini' een soort hesje. Dit zit iets losser waardoor het inbakeren afgebouwd kan worden. Ook zitten er ritjes in  het slaapzakje bij de schoudertjes. Hierdoor is het mogelijk om de armpjes eruit te laten zodat ze langzaamaan kunnen gaan wennen aan het 'niet ingebakerd slapen'. 

WARM, VEILIG & VERTROUWD

Dat zijn de slaapzakjes van Puckababy. Iedere moeder wilt dit voor haar kindje. Puckababy geeft de ouders en hun kindjes de rust en regelmatig weer terug. Precies dat, wat ze nodig hebben. Ik ben fan en wil niks anders meer. De 4 seizoenen slaapzak ( 6 mnd - 2,5 jaar) hangt al voor Loua klaar. 

PUCKAPEDIA

Het laatste wat ik jullie graag nog wil meegeven is Puckapedia. Dit is pagina waar dat jij, net als op Wikipedia, alle informatie over slapen en inbakeren kan terugvinden. Heel fijn. Zelf neem ik hier regelmatig een kijkje op. 

*Ons meisje slaapt natuurlijk niet met een haardbandje wegens de veiligheid. Dit is enkel gedaan voor de foto's.

Heeft jou mini ook een Puckababy slaapzakje gehad en wat waren jullie ervaringen?

Comentarios


bottom of page