top of page

STIP STYLING • EEN RETRO COMMODE IN EEN NIEUW JASJE


Wat is dit een zoektocht geweest.. Het vinden van een commode ging ons niet heel gemakkelijk af. Dit lag trouwens, even voor de duidelijkheid, geheel aan mijzelf. Ik vond niks mooi. Alles was lekker standaard en daar hou ik gewoon niet zo van. Na ontzettend veel babyzaken te hebben bezocht, heb ik de fysieke zoektocht opgegeven en besloten deze online voort te zetten. Wel spannend, want ik moet altijd even voelen en een meubelstuk met eigen ogen bewonderen. Maar ach, een risico nemen kan soms heel leuk zijn en ik had ook niet zo veel keus. Maak kennis met Stip Styling! Vintage kinderkamer meubels die een nieuw jasje krijgen. Dit wil je!

Via Instagram ben ik de 'hashtag zoektocht' gestart. Dit kan ik hele avonden doen als ik naar iets specifieks opzoek ben.

Op deze manier kom ik de meest toffe items en webshops tegen! (tip). Zo ook Stip Styling. Via de hashtag 'retrocommode' ben ik bij ze terecht gekomen. Waar de hashtags in deze tijden wel niet goed voor zijn :)

Stip Styling heeft veel moois op de Gram staan! Een hoop retro kindermeubelen die een nieuw jasje hebben gekregen. Echt super tof, apart en uniek. Ik wist vrijwel meteen dat ik bij hen een commode op maat wilde gaan laten maken. Doordat ze veel in opdracht werken, is ieder meubelstuk uniek en zul je dus niet snel een zelfde item tegenkomen. Hier hou ik van!

Via de mail heb ik contact opgenomen en navraag gedaan naar de mogelijkheden. Stip Styling koopt veel oude meubelen op die ze vervolgens dus in opdracht opknappen. Al vrij snel kreeg ik een hoop foto's toegestuurd van de oude en soms afschuwelijke commodes. De kunst is trouwens wel om hier doorheen te kijken.. Gelukkig hebben ze er bij Stip Styling alle verstand van en werd ik goed geadviseerd in opties en mogelijkheden. Super fijn, want je kunt het zo gek niet bedenken en ze maken het!

Onze commode heeft een geheel nieuw onderstel gekregen. Hierdoor hebben we 'm dus ook direct kunnen laten verhogen. Origineel was deze 83 centimeter hoog, maar door het nieuwe onderstel is ie nu 91 centimeter. Net wat fijner voor de rug :) Mooi ding he? Het is echt ons pareltje op de kinderkamer!

MAAK KENNIS MET STIP STYLING?

Stip Styling is ontstaan door een herkenbaar probleem. Lars en Hanneke zijn trouwens de creatieve gezichten achter Stip Styling en samen met een handige vriend krijgen oude meubels een nieuw leven bij ze. Het begon allemaal met die welbekende zoektocht naar een mooie commode. Maar (gelukkig voor ons) konden ze niks naar hun zin vinden. Dus besloten Lars en Hanneke om een oude, vintage commode te kopen en deze zelf te gaan opknappen. Dit viel bij vele in de smaak, want de complimentjes kwamen van alle kanten binnen.

En ja, waarom zou je hier dan niet iets mee gaan doen? Via via kregen ze steeds vaker de vraag om een oud meubelstuk op te knappen en zo is het balletje eigenlijk begonnen met rollen. Van commodes, tot opbergkasten en toffe retro ladekasten.

Benieuwd waar dat de knappe meubelstukken vandaan komen? Dan heb ik een primeurtje voor je :)

Marktplaats is namelijk een favoriet platform van Stip Styling. Online worden hier de nodige uurtjes doorgebracht, op zoek naar de mooiste pareltjes in het land. Ook rommelmarkten en kringloopwinkels krijgen regelmatig een bezoekje van ze. En als je dan een kijkje op www.stipstyling.nl neemt en al het moois ziet, hebben ze regelmatig geluk!

Hoe ze de toekomst voor zich zien? lekker doorgaan met dat wat ze graag doen, het opknappen van vintage meubelen. En wat ik ook graag nog even wil benoemen, is dat Stip Styling op deze manier hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Want de commodes en oude meubels die ze opknappen, zijn 'gered' van de vuilstort. Deze meubels zijn vaak een jaartje of 50 oud en met hun nieuwe Stip-jasje kunnen ze zo weer 50 jaar mee. Ook gebruiken ze enkel milieu vriendelijke verf, dus hoe goed is dat? Alle beetje helpen namelijk!

Ik ben fan en hoop dat ze nog vele ouders (to be) gelukkig mogen maken met hun mooie, opgeknapte spulletjes. Mocht jij trouwens nog een oud meubelstuk hebben staan waar je geen afscheid van kan nemen? Geef 'm een nieuw jasje. Jij weet nu waar je moet zijn :)

Wat vinden jullie van de opgeknapte meubels van Stip Styling?

Comments


bottom of page