top of page

STRESS & ONRUST • HOE GA JIJ DAAR ALS MAMA MEE OM?

STRESS • Een woord dat ik liever schrap uit m’n woordenboek. Toch ervaar ik het nu, een beetje. M’n telefoon die soms roodgloeiend staat, mensen die allemaal iets anders van je willen, vraagtekens sturen als je even niet reageert, afspraken willen inschieten, hormonen niet te vergeten.. ERROR!


Ik ben mama en wil de allerleukste mama voor Loua zijn. Geen tijd voor stress, factoren die onrust veroorzaken of mensen die aan me trekken. Nee. Het is even klaar nu. Loua is mijn nummertje 1 en verdient op de dagen dat ze thuis is, al mijn aandacht. Ik speel, ga er op uit en probeer steeds vaker die telefoon en 'het online zijn' te vergeten. Deze momenten samen zijn kostbaar, de tijd vliegt al voorbij en laat ik hier nou gewoon wat intenser van willen gaan genieten. De rest hier omheen komt allemaal wel.. Op z'n tijd.


Benieuwd wat mij een beetje helpt op de dagen dat Loua thuis is? Komen ze:

- Het geluid van mijn telefoon staat uit. Ik kijk er af en toe op en reageren doe ik ook wanneer het mij uitkomt. Dit doe ik echt niet 'meteen'. Nee, ik wordt daar heel onrustig van.Misschien is dit een verwachting die mensen hebben, misschien ook niet. Ik laat het gaan..

- Ik zeg vaker nee. Wat is dit heerlijk zeg. Als ik ergens geen zin in heb zeg ik gewoon nee. Dit heb ik echt moeten leren en soms ook mega lastige situaties gecreëerd, maaaarrr... Het is mijn leven en mijn kostbare tijd. Waarom zou dingen doen om mensen (in sommige situaties) te pleasen? Ik heb ook een eigen leven. Dit klinkt heel egoïstisch, i know. Maar voor mij helpt dit rust in m'n hoofd te krijgen.

- Ik probeer op deze dagen zo min mogelijk vast te zetten of af te spreken. Ik geniet en plan alles in het moment of op de dag zelf. We zien wel hoe de dag verloopt, waar we zin in hebben en hoe Lou haar 'bui' is. Prima toch?


Loop jij soms ook tegen dit probleem aan of heb je tips voor me? Let me know mommy's :)
Comments


bottom of page