top of page

TINY BEACH HOUSE • DROOMPARK BAD HOOPHUIZEN


In deze blog ga ik jullie meer vertellen over de Tiny Houses by Droomparken. Kleine huisjes die midden in de natuur staan, van alle gemakken zijn voorzien en een super tof interieur hebben. En dat op de mooiste en meest luxe parken van Nederland, namelijk 'Droomparken'. Benieuwd naar onze Tiny House ervaring? Lees dan snel verder en check onderstaande video voor een korte sfeerimpressie :)

VIDEO • TINY BEACH HOUSE | DROOMPARK BAD HOOPHUIZEN

Dit is 'm dan, ons Tiny Huisje voor de komende dagen. Ziet het er niet super tof uit? Wacht maar totdat je het interieur hebt gezien! Dit huisje staat trouwens op het Droompark Bad Hoophuizen. Een prachtig park, gelegen aan het Veluwemeer.

Aangekomen op 'Droompark Bad Hoophuizen' moeten we nog een klein stukje rijden, want ons Tiny Huisje staat aan de rand van het park. In het totaal staan er vier Tiny Houses op Droompark Bad Hoophuizen en dat helemaal afgezonderd van de drukte en midden in de natuur. Heerlijk! Wat een rust en wat een stilte. In de ochtend worden we gewekt door de vogeltjes (en soms ook door Loua), halen we verse broodjes op het park en ontbijten we buiten aan onze awesome tuintafel. Deze spot je trouwens verderop in de blog :)

"MINDER HUIS, MEER LEVEN".

Het hele idee/concept van een Tiny House is dat je minder huis nodig hebt en meer leeft en doet in de buitenlucht. Overnachten in een Tiny House brengt je daarom ook dichter bij de natuur. Niet gek, want ze staan er midden in. De huisjes zijn heel gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. Wij hebben een midweekje mogen leven in dit Tiny Huisje en zijn niets te kort gekomen.

Ons huisje was heel stijlvol ingericht met items van o.a. Zuiver, BePureHome, HouseDoctor En HKliving.

De ronde eettafel is het middelpunt van de leefruimte en brengt buiten en binnen dichter bij elkaar. Ronde tafels hebben ook vaak mijn persoonlijke voorkeur. Dit maakt de momenten die je aan tafel doorbrengt, toch net iets knusser. Ook stond er een prachtige bank, die trouwens veel lekkerder zit dan dat ie er op het eerste oog misschien uit ziet. Hier hebben we heerlijk de avonden op kunnen doorbrengen, onder het genot van een rood wijntje en babygirl tussen ons in. In de woonkamer stonden ook nog drie marmeren salontafeltjes. Door te kiezen voor verschillende en kleinere tafeltjes, win je veel ruimte. Dus super slim om op deze manier ruimte te winnen in de woning. Het scheelt natuurlijk ook al dat de gehele voorzijde van de woning uit glas bestaat. Er komt ontzettend veel daglicht binnen waardoor de ruimte ook een stuk ruimer oogt.

"TINY BEACH HOUSE".

Het huisje bestaat uit twee ruimtes, een leefgedeelte en slaapgedeelte met badkamer. Deze twee ruimtes worden gescheiden door een grote, slimme wand met kastruimte en een klein keukentje. Ook is er nog een extra slaapkamer aanwezig boven die op van ons. De trap, verstopt in de kast, brengt je daar naartoe :)

In veel van de Tiny Houses vind je de slaapkamer boven het leefgedeelte. Omdat wij met de babygirl kwamen, was dit niet een heel erg goed idee. Daarom werd ons een huisje aangeboden met een slaapkamer op de begaande grond (jup, die zijn er ook)! Super fijn dat er vanuit Droomparken met ons werd meegedacht! De slaapkamer was groot genoeg om ook Loua haar BedNestje op weg te zetten. Zo sliep ze lekker dicht bij ons.

In de slaapkamer vind je ook het badmeubel, de douche en het toilet. Super tiny, maar ruim zat. Echt bizar dat je op zo weinig vierkante meters, alles bij de hand hebt en niks te kort komt.

Voor Loua hadden wij zelf haar BedNestje meegenomen. Deze heeft gefunctioneerd als bedje en box at the same time. Een BedNest is super mobiel en heel snel (lees: 30 seconden!) in elkaar gezet zonder dat je hier gereedschap voor nodig hebt. Ideaal voor logeerpartijtjes buiten de deur. Het BedNest stond overdag in de woonkamer als box en voor haar dutjes en in de nacht verplaatste wij 'm naar de slaapkamer. Echt heel erg handig :)

Mocht je graag willen overnachten in een Tiny House met baby? Dan is er op het park ook een mogelijkheid tot het huren van babymeubels (box, kindertstoel etc.). Scheelt weer ruimte in de auto, want oh my.. Wat neem je veel spullen mee. Dit was trouwens onze eerste vakantie met Loua, dus gelijk een goede oefening :)

Met een vakantie in eigen (kikker)land en toffe accommodatie, is het natuurlijk ook super leuk om vrienden uit te nodigen. Een pizza avond was al snel gepland, onder het genot van de nodige GT's en een knus vuurtje. Ons huisje was namelijk voorzien van een outdoor houtkacheltje, heerlijk! En die surfboard-tafel is toch awesome?

Een gezamenlijke buitenplaats is een belangrijk onderdeel van het hele 'Tiny House' concept. Zo staan de huisjes op een afgezonderde manier (lees: privacy) toch dicht bij elkaar. Je vind er ook een gezamenlijke binnenplaats voorzien van een BBQ, loungeset, tiny moestuintje en hottub. Echt een ontzettend fijn en rustig plekje, ver weg van de drukte op het park.

In de avond is het een super knus, afgezonderd en gezellig plekje.

Ben jij toch iemand die af en toe wat drukte om zich heen nodig heeft? Geen probleem. Want je loopt vanaf het park zo het strand op, waar je een mooie strandtent vind met heerlijke lounge setjes! Ook vind je hier een haventje en zijn er genoeg wateractiviteiten te doen. Just you know :)

Het uitzicht deel ik ook graag nog even met jullie. Adembenemend niet? Jullie begrijpen vast dat wij hier helemaal tot rust zijn gekomen.

Wij hebben een heerlijke verblijf gehad op het Droompark Bad Hoophuizen in ons Tiny Beach House. Dit was onze eerste vakantie met de mini in eigen land en zeker voor herhaling vatbaar. De locatie en omgeving waren prachtig. Midden in de Veluwe. Vanaf ons Tiny Beach Huisje liep je ook zo het strand op en kijk dan even dit uitzicht! ADEM-BE-NEMEND MOOI, NIET?! Jullie snappen vast dat wij hier de nodige avondwandelingen hebben gemaakt. Slenterend met elkaar over het strand en de voeten in het zand. Het was een top week en ik raad iedereen aan om eens een paar nachtjes door te brengen in een Tiny House bij Droomparken!

Zie jij een overnachting in dit Tiny Beach House wel zitten? Je boekt een overnachting hier.

Comments


bottom of page