top of page

ECHTGORDIJN, DÉ MOOISTE GORDIJNEN OP MAAT GEMAAKT

Gordijnen zijn onmisbaar in je huis en ze hebben naast een sfeervolle look & feel ook zeker meerdere belangrijke functies! In dit artikel neem ik jullie graag mee in de wereld van 'Echtgordijn'. Een online webshop voor gordijnen op maat met de allermooiste stoffen én kennis van het vak. Lees je mee?

Laat ik even bij het begin beginnen. Echtgordijn is opgericht door Anita in 2015. Na een lange carrière als inkoopster van gordijnen en raambekleding bij de HEMA, besloot ze voor zichzelf te beginnen. Echtgordijn was al snel geboren! Een prachtige collectie gordijnstoffen, advies op maat én een heldere website waarop dat de klanten zelf hun gordijnen op maat konden bestellen. Dit is hoe het allemaal begon.. Vandaag de dag bestaat Echtgordijn alweer 7 (!) jaar en heeft Anita al vele mensen mogen helpen met veel passie en liefde voor het vak.


Ook ik ben een aantal jaren terug met Anita in contact gekomen. Ik was opzoek naar verduisterende gordijnen voor op de slaapkamer. In de winkels vond ik niet waar ik naar zocht en dus besloot ik online mijn zoektocht voort te zetten. Al snel was daar Echtgordijn. Een ruim online assortiment, vele mogelijkheden, goede recensies én precies dat wat ik wilde hebben. Het eerste contact was al snel gelegd en ik kreeg ontzettend veel staaltjes toegestuurd. Ook werden er opties en mogelijkheden besproken en ben ik ontzettend goed begeleid in het proces.

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op deze prachtige roestkleurige, velours gordijnen. Aangezien ik hier nog regelmatig vragen over krijg, deel ik hieronder eventjes de specificaties van de gordijnen.


Kleur: Elba Roest

100% polyester, krimp van 1% en lichtechtheid: 5.

Deze stof wordt in banen geconfectioneerd. Neem de breedte ook altijd iets ruimer, zodat je de delen goed op elkaar kunt laten aansluiten en er geen licht naar binnen kan komen.


Je kunt kiezen uit een viertal verschillende ophangmethoden:

Er zijn verschillende ophangmethodes waar je uit kan kiezen. Zorg voor je gaat bestellen dat de roede of rail hangt, om goed de afmeting te kunnen bepalen.

Online je gordijnen bestellen is helemaal van deze tijd. Bij Echtgordijn ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar gordijnen op maat. De keuze is enorm en je kunt online heel gemakkelijk staaltjes aanvragen zodat je de kleuren van dichtbij kunt bewonderen en de stof kunt voelen. (Je kunt online 5 gratis staaltjes aanvragen)

Raamdecoratie in huis neemt vele voordelen met zich mee. Naast dat gordijnen ontzettend veel sfeer in huis brengen, zorgen ze ook voor extra akoestiek. Gordijnen zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Afhankelijk van je persoonlijke wensen, kun je kiezen uit diverse soorten gordijnen. Denk aan inbetween gordijnen, lichtdoorlatende gordijnen, vouwgordijnen of verduisterende gordijnen. Hieronder licht ik de diverse soorten gordijnen kort even toe.


Wil je graag wat privacy maar toch contact met 'buiten' behouden, kun je kiezen voor vitrage of inbetween gordijnen. Dit type gordijn is ideaal voor bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer. Inbetween gordijnen kun je ook super mooi combineren met overgordijnen.


Wil je graag gordijnen waar je niet doorheen kunt kijken maar die wél lichtdoorlatend zijn? Kun je kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen. Zo zit je toch uit het zicht, maar niet in het donker.


Als je kleine ramen hebt of houd van minimalistische raambekleding, kun je kiezen voor vouwgordijnen. Ook ideaal voor kleinere ruimtes. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zowel lichtdoorlatend als verduisterend.


Wil je juist wel de zon en het licht echt buiten houden, kies dan voor verduisterende gordijnen. Je kan iedere gordijnstof combineren met een verduisterende voering, maar je kan ook kiezen voor een stof die in één laag verduisterd.


Vraag Echtgordijn gerust om advies!

Vind jij het ook lastig om te bepalen welke gordijnen het beste op jouw wensen aansluiten? Vraag Echtgordijn dan gerust om advies! De kennis, jaren ervaring en het uitgebreide assortiment van Echtgordijn komen vast en zeker tot een prachtig resultaat. Bij Echtgordijn vinden ze het belangrijk dat jij uiteindelijk heerlijk kunt genieten van jouw gekozen gordijnen en hier helemaal tevreden mee bent.

Kort samengevat vind ik de webshop van Echtgordijn echt super fijn werken en heel erg overzichtelijk. Het aanbod in enorm en ik weet zeker dat er voor ieder wat wils op terug te vinden is. En eerlijk is eerlijk, wat is het toch heerlijk om een ruimte opnieuw aan te kleden met gordijnen. Ben jij toe aan iets nieuws of wil jij een bepaalde ruimte in huis even lekker opfrissen? Neem dan snel eens een kijkje op de webshop.

Ik heb ook nog wat fijne tips die ik graag met jullie deel en wellicht kunnen ze jou helpen bij het maken van de juiste keuze.


heb jij een kleine slaapkamer?

Wanneer je een niet heel erg grote slaapkamer hebt, kun je het beste kiezen voor gordijnen die reiken tot aan de vloer. Hierdoor lijkt de ruimte namelijk een stuk groter. Lange gordijnen zorgen sowieso voor een ruime en luxe uitstraling, wat wil je nog meer?


De juiste slaapkamergordijnen

Met verduisterende gordijnen krijgt daglicht geen kans. Ideaal als je gevoelig bent voor licht. Mocht je in een wat ouder huis wonen, is het fijn om ook voor een isolerend gordijn te gaan.


Liever geen gevoerde gordijnen?

Kies dan voor een rolgordijn of shutters. Zo blokkeer je toch voldoende daglicht in je slaapkamer. Kleed je kamer dan aan met mooie sfeergordijnen.

Ben jij van plan om binnenkort een ruimte in huis te gaan voorzien van nieuwe gordijnen? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd :)


Liefs, Nikki



* Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Echtgrodijn

bottom of page