top of page

ONZE MODULAIRE BANK VAN 4X6 SOFA!

Een bank koop je niet zo maar. Het is vaak een grote uitgave en een keuze die je maakt gericht op de toekomst. Gezinsuitbreiding, woning, de ruimte en huisdieren.. Genoeg dingen om rekening mee te houden! Een nieuwe bank stond al lange tijd op ons wensenlijstje, maar doordat wij eigenlijk niet zo goed wisten wat we graag wilde hebben en ik langzaamaan weer van woonstijl aan het veranderen was, heeft het al die tijd op een ‘lager pitje’ gestaan. Totdat ik eerder dit jaar in contact kwam met de dames van 4X6 Sofa. Een bezoekje aan de prachtige showroom was snel ingepland, advies volgde en binnen een mum van tijd stond er bij ons een nieuwe bank in huis die wij zelf hebben samengesteld! Ik neem jullie mee in dit proces en vertel jullie graag meer over dit fantastische (modulaire) concept, het verhaal van 4X6 en laat al het moois zien! Lees je mee?

Ik zal jullie eerst kort iets vertellen over het verhaal achter 4X6 sofa. Het concept, 6 modellen die verkrijgbaar zijn in 24 kleuren en vaste prijzen hebben, is bedacht door de twee jeugdvriendinnen Suzanne en Ellen. Nu alweer 6 jaar geleden gestart met al geweldige jaren van groei achter de rug. De volledige focus ligt geheel op dé zitbank, misschien wel het belangrijkste meubelstuk in jouw huis. Waarom het concept zo goed is? Ze hebben geen uitgebreide collectie, maar een 6-tal diverse modellen zitbanken. Alle zes zijn ze modulair, dus dat betekend dat je ze helemaal zelf kunt samenstellen met verschillende elementen en kunt aanpassen op jouw woonruimte. Ook hebben de banken en elementen vaste prijzen, dus je komt nooit achteraf voor verassingen te staan!

Zo hebben ook wij onze nieuwe bank helemaal zelf samengesteld met de hulp van Ellen. Maar het begon met proefzitten in de showroom.

De showroom is gevestigd in Naarden en hier heb je de gelegenheid om lekker te komen proefzitten, advies op maat te krijgen én zelf dus je modulaire bank samen te stellen. Ontzettend leuk en inspirerend om te doen. Want wij gingen er naartoe met een modulaire opstelling in gedachten, maar gingen de deur uit met een heel ander samengestelde bank! Het begon allemaal bij het proefzitten. Iedere bank heeft zijn eigen ‘zit’ dus je moet écht even voelen wat fijn zit en goed voelt. Maar door het beperkte aanbod in modellen, zit er toch iets voor één ieder tussen, omdat overal rekening mee is gehouden. Al snel bleven wij nét iets te lang zitten in de X6, een modulaire bank met een diepe en lage zit. Heerlijk! Nu wij ons model bank hadden gevonden konden we gaan beginnen met puzzelen. spoiler, dit was knap lastig met de keuze van 16 elementen én 24 kleuren.

Dit deden we eerst met de miniaturen die aanwezig zijn in de showroom en atelier. Ontzettend leuk, want de mogelijkheden zijn oneindig! Puzzelen met de verschillende elementen is ontzettend leuk om te doen en al snel krijg je een gevoel van een eventuele, uiteindelijke samenstelling die je wel ziet zitten. Eenmaal een potentiële samenstelling uitgekozen, gingen wij door naar de ‘grote puzzelstukken’. In een aparte ruimte achter de showroom staan namelijk alle elementen los van elkaar én op wieltjes! Ontzettend leuk om dus met de echt elementen de puzzel te gaan maken van jouw eigen samengestelde bank. Wij puzzelde wat af en ook kwam de meetlat er regelmatig even aan te pas. Want de mede-eigenaresse Ellen stond ons bij met het maken van de keuze en adviseerde toch nog even een net iets andere opstelling die wij toch wel heel erg tof vonden! De keuze was daarna snel gemaakt en waren hé-le-maal verliefd op de samenstelling. Benieuwd wat het is geworden? Hieronder al een miniatuur sneekpeak.

Nu moesten wij alleen nog een kleur kiezen. Iets waarvan je denkt dat het een keuze is die je zo maakt, omdat je weet wat je wilt. Maar niets is minder waar. Alle banken zijn namelijk verkrijgbaar in een 24-tal diverse stoffen en kleuren en geloof mij als ik zeg dat ze stuk voor stuk allemaal even mooi zijn. Jeetje, wat was dit lastig! Ik kon gewoon geen keuze maken.. Ik twijfelde enorm met combinatie vloer en de rest van ons interieur. Dus besloten wij met een hoofd vol inspiratie terug naar huis te rijden met wat stofstaaltjes op zak.

Het model bank (X6) is uitgekozen, de opstelling gemaakt en de stof ik nog één groot dilemma.. Gelukkig zijn er van alle stoffen en kleuren staaltjes beschikbaar, dus wij besloten een viertal stoffen (echt zo moeilijk was het) mee naar huis te nemen. Eenmaal thuis was de keuze na één nachtje slapen toch snel gemaakt. De eerste keuze, die ik al in mijn hoofd had zitten voordat wij naar Naarden reden, is het uiteindelijk ook geworden. Heb jij al een idee?

Daar staat ie dan!

Onze keuze is gevallen op #09 beige malange. Een polyester stof met chenille ingeweven. Chenille is een glanzend garen dat wordt mee gewoven tijden dit proces. De haartjes steken aan meerdere kanten een beetje uit, waardoor je dus die super zachte touch krijgt. Dit in combinatie met het polyester, dat trouwens ook mega makkelijk schoon te maken is én niet snel verkleurd door zonlicht, creëert een super sterke en comfortabele stof.

De levertijd bij 4X6 sofa is 8 tot 12 weken en soms zelfs sneller! Wij werden na 5 weken ineens gebeld met het nieuws dat onze bank al gereed was voor levering en moesten onze 'oude' bank ineens hals over kop zien te verkopen. Geen probleem natuurlijk, maar dit hadden wij niet verwacht. Wat een snelle service! De bank werd netjes geleverd, naar binnen gesjouwd, uitgepakt én op z'n plek gezet. Allemaal super vakkundig en netjes.

Ontzettend blij met onze nieuwe bank! Eentje waar dat wij met het hele gezin op onderuit kunnen liggen en lekker de ruimte hebben. Bizar hoe fijn en comfortabel dat is! Even voor jullie beeldvorming, wij hadden een driezits-bank zonder hoek of verlengstuk, dus dat 'languit met het gezin op de bank' was er niet. Ook echt nog even een bedankje voor Ellen, die ons ontzettend goed begeleid en geadviseerd heeft. Zonder haar inzicht hadden wij nooit de keuze durven maken voor zo'n 'grote' bank en wat is die keuze toch ontzettend goed uitgepakt!

Ben je nog opzoek naar een nieuwe bank, raad ik je zeker aan eens een kijkje te nemen bij 4X6 sofa! De keuze is enorm en modulaire banken zijn vandaag de dag gewoon niet meer weg te denken in je interieur.*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met 4X6 sofa.Comentarios


bottom of page