top of page

MOMMY BAGS • ALTERNATIEVEN TASSEN NA DE REL RONDOM STUDIO NOOS

Misschien hebben jullie het afgelopen week wel meegekregen. 'De rel' rondom Studio Noos. In het verleden ben ik een samenwerking met dit merk aangegaan en heb ik meerdere tassen toegestuurd gekregen in ruil voor content. Afgelopen week heb ik besloten om al deze content te verwijderen en dit merk niet langer te steunen. Benieuwd waar dit besluit vandaan komt?


Afgelopen week kwam Studio Noos in opspraak nadat ze een nieuw ontwerp tas 'letterlijk' had gekopieerd van een ander merk. Veel bloggers, schrijfsters en influencers kwamen online in opspraak en terecht.. Vooral wetende dat het gezicht achter dit merk iedereen die ook maar een 'rechthoekige tas met twee lange hengels' namaakt, wordt aangeklaagd. En nu dit.. Ik vind dat niet oké.


Maar nu komt het! Lois Kruidenier is schrijfster en volg ik al lange tijd met veel liefde. Haar eerlijkheid en kwetsbaarheid op de gram (rondom het moederschap) weet deze vrouw altijd zo intens eerlijk te omschrijven. Prachtig om haar woorden op mijn beeldscherm te lezen en daarom greep onderstaande mij ook zo erg aan.


Toen ik afgelopen week een bericht van Lois voorbij zag komen was dit voor mij de druppel. Lois heeft het welbekende tassenmerk Studio Noos met bovenstaande geconfronteerd. Vele andere bloggers trouwens ook.. En wat er toen gebeurde was niet oké. Vanuit Studio Noos werden er leugens de wereld in gegooid, online. Heftige, onjuiste uitspraken die veel schade kunnen aanrichten. Dit over een moeder met kleine kinderen. Online pesten noem ik dit. Dingen die persoonlijk worden. Een geheel verkeerde aanpak als je het mij vraagt. En van meerdere dames onder ons heb ik héle nare berichten gekregen als het ging om de communicatie met het gezicht achter dit merk. Vooral de herkenning die ze hebben en het fijn en krachtig vinden dat ik dit naar buiten breng, wetende dat ze dus niet alleen zijn.


Ik steun dit gedrag niet en daarom mijn besluit om alle content rondom Studio Noos te verwijderen van de mijn blog. Ik krijg veel berichten van vrouwen/bloggers die ook hun content hebben verwijderd en ik wil echt op het hart drukken dat iedereen dit voor zichzelf moet beslissen en moet doen wat voor hem of haar goed voelt.


Naast alle liefdevolle reacties op Instagram, kreeg ik ook vaak de vraag of ik dan andere leuke merken/tassen kon delen. Dit doe ik maar al te graag! Onderaan de streep is het namelijk gewoon een grote, rechthoekige tas met twee lange hengsels. Dus lady's, hier komen ze!FACADE TOTE BAG - dé tas die 1 op 1 is gekopieerd door Studio Noos

295 KR - € 29,16

Deze awesome tas shop je bij Facade, welke de tas in 2019 al hadden ontworpen. Wil je hebben toch? Origineler ga je 'm niet krijgen :) Je shopt de tas hier.STUDIO.DAY - BEIGE ASANA SHOPPER

€47,90

Je shopt 'm hier.MAYALIA BERBER BAG - OUARAIN

€59,95

Je shopt 'm hier.WALLABAG - FLOWERY

€39,95

Je shopt 'm hier.LIEFIESS - MOMBAG BEIGE RIB

€49,95

Je shopt 'm hier.MARMAH BAGS - FLOWER LINEN BAG

€39,95

Je shopt 'm hier.Genoeg alternatieven lady's! Mijn Studio Noos tassen gaan de deur uit en ik maak een keuze uit één van bovenstaande mommy bags. Love you all and have a gooooood day.


Liefs, Nikki


Comments


bottom of page